استان مرکزی به قطب تولید انرژی‌های پاک کشور تبدیل می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی رضا میرزایی افزود: کاهش منابع انرژی فسیلی و تجدید ناپذیر و اثرات مخرب زیست محیطی آن ها از جمله آلودگی هوا، گرمایش جهانی، بارش های اسیدی و … در اکثر مناطق کره زمین نگران کننده شده است.
وی بیان کرد: استان مرکزی از لحاظ جغرافیایی در نقطه ای از کره زمین واقع شده، که به دلیل صاف بودن هوا و همچنین کم بودن عرض جغرافیایی، در اکثر روزهای سال دارای مقدار تابش دریافتی بسیار بالایی می باشد.
میرزایی اظهار داشت: اولین نیروگاه خورشیدی فتوولتایک ایران با ظرفیت بالای یک مگاوات از نوع نیروگاه فتوولتائیک متصل به شبکه با سازه ثابت در دوم آبان ۱۳۹۵ در سفر هیئت دولت به استان مرکزی افتتاح شد.
وی با اشاره به تلاش های مجموعه مدیران استان برای کمک و جذب هرچه بیشتر سرمایه گذار خارجی در حوزه انرژی های تجدید پذیر در استان مرکزی گفت: نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی تولید برق از انرژی های تجدید پذیر با جذب ۶۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی در کویر میقان اراک ایجاد می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: همچنین قرار است با ایجاد این نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی در شهرستان اراک کارخانه ساخت صفحات سولار نیز با انتقال آخرین فناوری ساخت این صفحه ها به داخل کشور در شهرک صنعتی خیرآباد اراک ساخته شود.
وی بیان کرد: علاوه بر ساخت این نیروگاه، مقرر شده است که سه نیروگاه ۳۰ مگاواتی نیز امسال توسط این سرمایه گذار در سایر مناطق استان مرکزی ایجاد شود.
دولت یازدهم برنامه های مدونی را برای شتاب بخشی در بهره گیری از انرژی های تجدید پذیر به کار گرفته که اصلاح تدریجی قیمت حامل های انرژی در جریان سیر هدفمندی یارانه ها می تواند عاملی برای فراگیر شدن انرژی های نو پدید باشد.
بر اساس تحقیقات موجود، استان مرکزی به دلیل شرایط ویژه جغرافیایی و اقلیمی ظرفیت مناسبی برای بهره گیری از انواع انرژی های تجدید پذیر را داراست و باید گفت که این استان در آینده ای نزدیک می تواند به قطب تولید انرژی های پاک کشور تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *