آلودگی هوا روزانه چه بر سر اقتصاد جهان می آورد؟

آلودگی هوای جهانی

در ادامه ی مطلب جزئیاتی از گزارشی مبنی بر آسیب رسیدن به اقتصاد جهان بالغ بر ۸ میلیارد دلار در روز را مشاهده خواهید کرد.

براساس گزارش گرین‌پیس (سازمان مدافع محیط زیست “صلح سبز”) به طور میانگین و روزانه، آلودگی هوای ناشی از سوخت های تجدید ناپذیر چیزی حدود ۸ میلیار دلار آسیب به اقتصاد جهان به شکل روزانه وارد می کند.

 بر اساس گزارش مذکور، این رقم معادل حدود ۳.۳ درصد از تولید ناخالص ملی جهانی یا به عبارتی ۲.۹ تریلیون دلار در سال است. چین، آمریکا و هند به ترتیب با ۹۰۰، ۶۰۰ و ۱۵۰ میلیارد دلار در سال، بیشترین ضرر اقتصادی را بابت افزایش آلودگی می‌پردازند.

با اینکه بسیاری از کشور ها و شرکت های بزرگ جهان در تلاش هستند تا جایگزین سوخت های مضر، سوخت های تجدید پذیر و پاک را استفاده کنند، آلودگی هوا روزانه همچنان به میلیاردها نفر در سرتاسر جهان آسیب می زند

براساس گزارش گرین پیس، سوختن زغال سنگ، گاز و نفت با ایجاد مشکلات جسمانی، به طور بالقوه هر ساله منجر به مرگ زودهنگام ۴.۵ میلیون نفر می‌شود و ۴۰۰ هزار کودک پیش از تولد پنج سالگی به دلیل قرار گرفتن در معرض ذرات معلق موسوم به «PM ۲.۵» جان خود را از دست می‌دهند.

موسسه تحقیقات آکسفورد اکونومیک نوامبر سال پیش اعلام کرد که توقف استفاده از زیرساخت‌های کنونب زغال سنگ، نفت و گاز و روی آوردن به انرژی های تجدیدپذیر برای جلوگیری از تاثیرات جدی تغییرات اقلیمی، الزامی است. فقدان تلاش‌ها در راستای مهار انتشار گازهای گلخانه‌ای منجر می‌شود تا زمین تا سال ۲۰۵۰ به اندازه ۲ درجه سانتیگراد گرم‌تر شده و در نتیجه آن تولید ناخالص داخلی با کاهش ۲.۵ درصدی به ۷.۵ درصد برسد.

هزینه مالی دست و پنجه نرم کردن با آلودگی هوا نتیجه بیماری‌های تنفسی و غیرواگیردار و همچنین ارزیابی اقتصادی سال‌های از دست رفته ناشی از مرگ زودرس است. گرین پیس می‌گوید: مرگ و میر کودکان و افراد جوان هزینه اقتصادی در بر دارد زیرا از بین رفتن آنان مساوی است با عدم مشارکتشان در جامعه و اقتصاد؛ هزینه‌ای که می‌تواند بسیار گزاف باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *